سند: کتاب جامع سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
- Version
- Download ۱۷
- File Size ۹.۳۴ MB
- File Count ۱
- Create Date اردیبهشت ۲۴, ۱۳۹۹
- Last Updated تیر ۱۶, ۱۳۹۹
- تعداد صفحات: ۴۰۷ -
- تهیه کننده: سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس -
- سال ایجاد: ۱۳۹۵ -
- زبان سند: فارسی
دانلود فایل pdf کتاب سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
پیشگفتار کتاب سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
مناطق آزاد بیش از چهار دهه پیش بر بنیاد نگرشهای برون نگر؛ مبتنی بر مزیتها و فرصتهای اقتصادی و با هدف گسترش صادرات شکل گرفتند. تأسیس مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یکی از راهکارهای توسعه کشورها با بهره گیری از فرص تهای موجود در نظام اقتصاد جهانی است. ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان عاملی موثر جهت جبران فرصتهای از دست رفته، توسعه صادرات، ایجاد اشتغال سالم و مولد، ارتقای جایگاه اقتصادی کشور و بهره مندی از اقتصاد رقابتی مورد توجه و تاکید سیاستگذاران نظام اقتصادی کشورمان است.
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، دارای مقررات اقتصادی متفاوتی با دیگر نقاط سرزمین اصلی هستند تا این تفاوتها بتواند زمینه جذب سرمایه، رونق تجاری و رشد اقتصادی را فراهم آورد. به منظور رشد و توسعه این مناطق، کشورها از مشوقهای متنوعی همچون مشوقهای قانونی، مالیاتی ومالی بهره میگیرند.
مفهوم منطقه آزاد، از زمان پیدایش و شکلگیری تا کنون تغییراتی اساسی داشته است. ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در کشورها از دیرباز با دلایل و سیاستهای زیربنایی خاصی همراه بوده است، این مناطق میتوانند فرصت مناسبی جهت افزایش سرمایهگذاری خارجی در راستای ارتقای رقابت صنعتی و نهایتاً رشد اقتصادی جامعه فراهم نمایند.
دولتها از طریق این گونه مناطق برآنند تا ضمن حفظ چارچوبهای مقرراتی، صادرات خود را در زمینههای مختلف گسترش دهند. علاوه بر این، فراهمسازی فرصتهای شغلی و نیز اتخاذ سیاستهای نوین در عرصههای اقتصادی، گمرکی و قوانین کار از دیگر اهداف ایجاد چنین مناطقی به شمار میرود.
نظارت موثر دولت بر بنگاههای اقتصادی، فراهمسازی زیرساختهای برون سایتی و کنترل استانداردهای زیست محیطی را نیز میتوان به دلایل تأسیس این مناطق افزود.
تجربه نشان میدهد در حالی که مناطق گوناگون جهان در جریان رشد اقتصادی و اهداف توسعه تاثیرگذار بودهاند، اثرات این موفقیت در نقاط مختلف جهان به یک اندازه نبوده است و نگرانیهایی نیز در خصوص تاثیر این مناطق بر محیط زیست و عوامل اجتماعی ایجاد نموده است.
در فصل یک کتابچه تلاش نمودهایم تا ضمن بررسی مفاهیم و تعاریف مناطق آزاد و ویژه، به بررسی تاریخچه مناطق، تفاوتها و شباهتها و اهداف تشکیل آنها پرداخته شود و در فصول ۲ تا ۵ منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به طور خاص مورد بررسی قرار گیرد (آشنایی با منطقه، شناسایی زیرساختها و سیمای کالبدی- فضایی، صنایع مستقر در منطقه، نظام حقوقی سرمایهگذاری در منطقه و فرآیندهای اداری سرمایه گذاری). در فصل ششم نیز با بررسی و مقایسه چند نمونه از مناطق موفق آزاد و ویژه اقتصادی در جهان از آنها به عنوان الگوی توسعه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و چارچوبی جهت ارزیابی و برنامه ریزی اقدامات آتی بهرهبردهایم.