سند: كتاب جامع سرمايهگذاری در منطقه ويژه اقتصادی انرژی پارس
- Version
- Download 22
- File Size 9.34 MB
- File Count 1
- Create Date می 13, 2020
- Last Updated جولای 6, 2020
دانلود فایل pdf كتاب سرمايه گذاری در منطقه ويژه اقتصادی انرژی پارس
مناطق آزاد بیش از چهار دهه پیش بر بنیاد نگرشهای برون نگر؛ مبتنی بر مزیتها و فرصتهای اقتصادی و با هدف گسترش صادرات شکل گرفتند. تأسیس مناطق آزاد و ويژه اقتصادی یکی از راهکارهای توسعه کشورها با بهره گیری از فرص تهای موجود در نظام اقتصاد جهانی است. ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان عاملي موثر جهت جبران فرصتهای از دست رفته، توسعه صادرات، ایجاد اشتغال سالم و مولد، ارتقای جایگاه اقتصادی کشور و بهره مندی از اقتصاد رقابتی مورد توجه و تاکید سیاستگذاران نظام اقتصادی کشورمان است.
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، دارای مقررات اقتصادی متفاوتی با دیگر نقاط سرزمین اصلی هستند تا این تفاوتها بتواند زمینه جذب سرمایه، رونق تجاری و رشد اقتصادی را فراهم آورد. به منظور رشد و توسعه این مناطق، کشورها از مشوقهای متنوعی همچون مشوقهای قانونی، مالیاتی ومالی بهره میگیرند.
مفهوم منطقه آزاد، از زمان پیدایش و شکلگیری تا کنون تغییراتی اساسی داشته است. ايجاد مناطق ويژه اقتصادي در كشورها از ديرباز با دلايل و سياستهای زيربنایی خاصی همراه بوده است، اين مناطق ميتوانند فرصت مناسبي جهت افزايش سرمايهگذاري خارجي در راستاي ارتقای رقابت صنعتي و نهايتاً رشد اقتصادي جامعه فراهم نمايند.
دولتها از طريق اين گونه مناطق برآنند تا ضمن حفظ چارچوبهاي مقرراتي، صادرات خود را در زمينههاي مختلف گسترش دهند. علاوه بر اين، فراهمسازي فرصتهاي شغلي و نيز اتخاذ سياستهای نوين در عرصههاي اقتصادی، گمركی و قوانين كار از ديگر اهداف ايجاد چنين مناطقی به شمار میرود.
نظارت موثر دولت بر بنگاههای اقتصادی، فراهمسازی زيرساختهای برون سايتی و كنترل استانداردهای زيست محيطی را نيز میتوان به دلايل تأسیس اين مناطق افزود.
تجربه نشان میدهد در حالي كه مناطق گوناگون جهان در جريان رشد اقتصادي و اهداف توسعه تاثيرگذار بودهاند، اثرات اين موفقيت در نقاط مختلف جهان به يك اندازه نبوده است و نگرانيهايي نيز در خصوص تاثير اين مناطق بر محيط زيست و عوامل اجتماعي ايجاد نموده است.
در فصل يک كتابچه تلاش نمودهايم تا ضمن بررسي مفاهيم و تعاريف مناطق آزاد و ويژه، به بررسي تاريخچه مناطق، تفاوتها و شباهتها و اهداف تشکیل آنها پرداخته شود و در فصول 2 تا 5 منطقه ويژه اقتصادی انرژی پارس به طور خاص مورد بررسي قرار گيرد (آشنايي با منطقه، شناسایی زيرساختها و سيمای كالبدی- فضایی، صنايع مستقر در منطقه، نظام حقوقی سرمايهگذاری در منطقه و فرآيندهای اداری سرمايه گذاری). در فصل ششم نيز با بررسی و مقايسه چند نمونه از مناطق موفق آزاد و ويژه اقتصادی در جهان از آنها به عنوان الگوی توسعه منطقه ويژه اقتصادی انرژی پارس و چارچوبی جهت ارزيابی و برنامه ريزی اقدامات آتی بهرهبردهايم.
برای دریافت آخرین اخبار و مقالات ما ثبت نام کنید تا بتوانبم برای شما ارسال کنیم