حجم زیاد صادرات کشور از مناطق آزاد و ویژه

حجم زیاد صادرات کشور از مناطق آزاد و ویژه

نقش صادرات از مناطق آزاد

اکبر افتخاری معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور دیروز با اشاره به اینکه حجم زیادی از صادرات کشور از مناطق آزاد صورت می گیرد گفت: پیش از این صادرات محصولات غیر نفتی از مناطق آزاد ۱.۲ میلیاردلار بود در صورتی که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی این میزان صادرات در سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار بود که امسال نیز همین میزان صادرات را خواهیم داشت.

حجم سرمایه گذاری در مناطق آزاد

او همچنین در خصوص حجم سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد کشور گفت: میزان سرمایه گذاری خارجی محقق شده در مناطق آزاد کشور در سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار بود که این میزان در سال جاری نیز تاکنون یک میلیارد دلار بوده است.

حوزه سرمایه گذاری

معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویزه اقتصادی کشور تصریح کرد: بیشترین سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد کشور مربوط به حوزه پتروشیمی است، اگر در سه ماهه پایانی برنامه های تدوین شده محقق شود بیشترین حجم سرمایه گذاری در منطقه آزاد قشم و اروند صورت خواهد گرفت، منطقه آزاد اروند جز ۲ منطقه آزاد خوب در جذب سرمایه گذاری خارجی است.

افتخاری افزود: در ۹ ماهه سال جاری میزان سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند به ۱۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال رسید که این میزان در مقایسه با سال گذشته که هشت میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال بود رشد ۴۲ درصدی را نشان می دهد.

او گفت: این رشد در بخش های صنعتی، تجارت، خدمات و گردشگری بود و پیش بینی می شود تا پایان سال این میزان سرمایه گذاری به ۱۵ هزار میلیارد ریال برسد تا نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی را در این منطقه شاهد باشیم.

هزار فرصت شغلی مستقیم و ۳۵ هزار شغل غیر مستقیم

معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور تصریح کرد: با پروژه هایی که در بهمن ماه سال جاری در منطقه آزاد اروند به بهره برداری خواهد رسید امکان ایجاد ۱۷ هزار فرصت شغلی مستقیم و ۳۵ هزار شغل غیر مستقیم در این منطقه فراهم می شود.

افتخاری با اشاره به میزان سرمایه گذاری داخلی در مناطق آزاد کشور گفت: در ۹ ماهه سال جاری ۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در مناطق آزاد کشور صورت گرفته است که انتظار می رود تا پایان سال این میزان سرمایه گذاری به رشد مناسبی برسد.

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان

پینوشت / تحلیل کوتاه

 درمورد صادرات از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، 3 نکته مهم وجود دارد

1. اساسا به دلیل عدم استقرار کامل گمرک در مبادی مناطق آزاد، آمارهای منتشر شده صرفا از طرف دبیرخانه بوده و هیچگونه صحت سنجی بر این آمار انجام نمی شود و اصلا امکان پذیر نیست.

2. همواره شاهد جمع آمارهای صادراتی “مناطق آزاد” با “مناطق ویژه” هستیم، برآوردها حاکی از آن است که صادرات 7 منطقه آزاد در مجموع به 500 میلیون دلار در سال هم نمی رسد.

3. میزان قابل قبول صادرات از برخی مناطق ویژه اقتصادی از جمله عسلویه و بندر شهید رجایی، به دلیل ماهیت و مختصات آن ها بوده و ارتباط چندانی بین ویژه بودن این مناطق و موفقیت صادراتی آن ها وجود ندارد. از همه اسف بار تر، جمع آمارهای صادراتی این مناطق با مناطق آزاد و تعمیم موفقیت آن ها به این مناطق است…

با ما همراه باشید
“دانشنامه مناطق آزاد”

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

https://wikifreezones.com/?p=5911