راهنمای ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
? اطلاعاتی درمورد ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه
? تا قبل از سال 97، ورود کالا از خارج به محدوده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بدون ثبت سفارش انجام میشد ولی با مصوبه هیات وزیران در تاریخ 1397/01/22، ورود کلیه کالاها به صورت تجاری به مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی بدون ثبت سفارش ممنوع گردید. با این حال این رویه در مناطق آزاد و ویژه راحتتر و سریعتر از سرزمین اصلی صورت میگیرد.
? در ادامه براساس مصوبه هیات وزیران در تاریخ 1397/09/11، واردات حدود 3200 تعرفه کالایی (مواد اولیه و اقلام مورد نیاز واحدهای صنعتی) به مناطق آزاد، از ثبت سفارش در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت معاف گردید.
? ? این مطلب را مطالعه کنید: کالاهای معاف از ثبت سفارش در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
? ثبت سفارش چیست؟
این مطلب را مطالعه کنید: الزام ثبت سفارش در مناطق آزاد؟
ثبت سفارش نوعی مجوز ورود برای کالاهای خارجی خریداری شده است که در سیستم وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) ثبت میشود. بر این اساس دریافت پیشفاکتور از فروشنده و ثبت سفارش از مراحل اولیه واردات کالاست. مجوز ثبت سفارش فایلی است که توسط سازمان توسعه تجارت ایران صادر میشود و روی آن شماره هشت رقمی مجوز و تاریخ مجوز ثبت سفارش، همراه شماره و تاریخ پروفرما (پیشفاکتور) و نام شرکت متقاضی که میتواند شرکت وارد کننده باشد، درج میشود.
ثبت سفارش مجوز واردات کالا به ایران، پیش از اقدام برای واردات انجام میشود؛ به عبارت دیگر میبایست پیش از خرید و اقدام برای حمل کالا به سمت کشور، برای ورود کالا به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ثبت سفارش کنید.
پیشنیاز عملیات ثبت سفارش، داشتن شناسه یکتا مجوزهای اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی (شیما) میباشد. این کد از طریق سامانه my.freezones.ir قابل دریافت است.
? فیلد نوع کالای وارداتی جهت ثبت سفارش مناطق آزاد، دارای 5 نوع مطابق جدول زیر میباشد. جدول زیر شیوههای مختلف تأمین ارز براساس نوع کالای وارداتی را نمایش میدهد که هنگام تکمیل کردن اطلاعات مالی- بانکی میتوانید از جدول زیر کمک بگیرید:
نوع واردات به منطقه | شیوههای تأمین ارز |
مواد اولیه واحدهای تولیدی و صنعتی |
|
قطعات، تجهیزات و ماشینآلات خط تولید |
|
کالای مصرفی در منطقه |
|
کالای همراه مسافر |
|
خودرو | در حال حاضر ممنوع است. |
? انواع عملیات ارزی در فرآیند ثبت سفارش مطابق موارد زیر است:
- بانکی:
- خرید ارز از سیستم بانکی (نیما)
- واردات در مقابل صادرات
- حساب ارزی متقاضی در بانک
- غیر بانکی (در حال حاضر قابل انتخاب نیست)
- بدون انتقال ارز (براساس مجوز سرمایهگذاری در مناطق آزاد و برای سرمایهگذاران خارجی)
راهنمای انجام عملیات ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه
? عملیات ثبت سفارش، در سامانه جامع تجارت به آدرس ntsw.ir انجام میشود. جهت انجام فرآیند ثبت سفارش وارد سامانه جامع تجارت شوید. در صورت عضویت روی دکمه ورود و در غیر این صورت بر دکمه ثبت نام کلیک کنید و ثبت نام کاربر ایرانی یا خارجی را به تناسب وضعیتتان انتخاب نمایید.
? حال میبایست اطلاعات شخصیتان را وارد کنید. در این بخش توجه داشته باشید که شماره تلفن همراه حتما میبایست به نام فرد ثبتکننده باشد. در عین حال از انتخاب گزینه «استفاده از رمز دو عاملی» در این قسمت بپرهیزید.
? برای ورود به سیستم میبایست نقش مورد نظر خود را انتخاب کنید. در صورتیکه شخص حقوقی هستید، باید در منوی «عملیات پایه» شرکت خود را معرفی و نقش «پایه حقوقی» را دریافت کنید.
? از منوی عملیات پایه در سمت راست صفحه، گزینه «بارگذاری صلاحیتها» را انتخاب نمایید.
? با انتخاب نقش حقیقی/ حقوقی خود و پس از فشردن دکمه «استعلام مجوز منطقه آزاد»، مجوزهای موجود در مناطق آزاد به شما نمایش داده میشود.
? بعد از اینکه پاسخ استعلام را دریافت نمودید، نقش بازرگان حقیقی/ حقوقی به نقشهای شما اضافه میشود.
? از منو «عملیات تجارت خارجی» وارد «مدیریت پرونده» شوید و «پرونده جدید» را انتخاب نمایید.
? پس از پُرکردن اطلاعات فرمها و بارگذاری مستندات درخواستی و ثبت اطلاعات، در بخش «مدیریت پروندهها» پروندهای در وضعیت پرونده جدید اضافه میشود.
? حال نوبت به استعلام ضوابط و درخواست مجوزهای مورد نیاز میرسد. میبایست در بخش مدیریت پروندهها در پرونده جدید، قسمت «جزئیات» را انتخاب و در صفحه بازشده، «استعلام ضوابط» را انتخاب کنید.
? پس از تمامشدن مرحله استعلام ضوابط، وضعیت پرونده به «استعلامشده» عوض میشود. در این مرحله «ارسال درخواست مجوزها» را انتخاب نمایید.
? در پنجره جدید پس از انتخاب «ارسال درخواست»، وضعیت پرونده به «در انتظار مجوزها» تغییر میکند.
? پرونده بعد از تأیید منطقه برای دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ارسال میشود و پس از تأیید نهایی دبیرخانه شورای عالی، در سامانه جامع تجارت قابل مشاهده است.
? بعد از این مرحله، وضعیت پرونده در سامانه جامع تجارت، به شکل خودکار به «آماده ثبت سفارش»، «در حال ثبت سفارش»، «آماده پرداخت کارمزد» تغییر میکند. پس از پرداخت کارمزد مراحل کار به پایان میرسد.
شما میتوانید در کارتابلتان وضعیت پرونده را مشاهده و پیگیری کنید.
? در صورتیکه از ثبت درخواست شما در سامانه جامع 24 ساعت گذشته و ارسال پرونده به منطقه را در کارتابلتان مشاهده نمیکنید، با شماره مرکز تماس دبیرخانه شواری عالی ۰۲۱۴۹۷۶۳۱۱۱ تماس بگیرید.
? اگر قبل از واردات، ثبت سفارش ورود کالا به مناطق آزاد و ویژه را انجام نداده باشید، مسئولیت بروز مشکل در هنگام ترخیص کالا به عهده شماست.
فایل PDF راهنمای ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
فایل زیر شامل نکات انجام عملیات ثبت سفارش واردات کالا به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است که توسط دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تهیه شده است.
مقررات ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
همانطور که پیشتر گفته شد:
? تا قبل از سال 97، ورود کالا از خارج به محدوده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بدون ثبت سفارش انجام میشد ولی با مصوبه هیات وزیران در تاریخ 1397/01/22، ورود کلیه کالاها به صورت تجاری به مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی بدون ثبت سفارش ممنوع گردید. با این حال این رویه در مناطق آزاد و ویژه راحتتر و سریعتر از سرزمین اصلی صورت میگیرد.
تصاویر مصوبه 22 فروردین 97 و بخشنامه بانک مرکزی مرتبط با الزام ثبت سفارش و تعین منشا ارز
در ادامه براساس مصوبه هیات وزیران در تاریخ 1397/09/11، واردات حدود 3200 تعرفه کالایی (مواد اولیه و اقلام مورد نیاز واحدهای صنعتی) به مناطق آزاد، از ثبت سفارش در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت معاف گردید.
? بخشنامههای مربوط به ترانزیت کالای گروه 4 به مناطق آزاد؛
7 ديدگاه
[…] ثبت سفارش مناطق آزاد چیست؟ […]
[…] ثبت سفارش مناطق آزاد چیست؟ […]
عالییییی مرسی
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
سلام
بله حتما؛
در چه بخشی از مناطق آزاد قصد تولید محتوا دارید؟
تسمه بسته بندی اتوماتیک
عاااااااااااالی ❤️❤️❤️
Iran Pack